قیمت روز میلگرد

قیمت روز میلگرد



قیمت روز میلگرد

پیش بینی قیمت میلگرد در سال ۹۸

همان طور که واضح است این روند برای قیمت تمامی محصولات در بازار فولاد ثابت می باشد ولی به دلیل اهمیت زیاد قیمت روز میلگرد در ادامه ابتدا به مقایسه قیمت در سال ۹۶ و ۹۷ خواهیم پرداخت و پس از آن اندکی در خصوص پیش بینی قیمت میلگرد در سال ۹۸ بحث خواهیم کرد.

مهمترین معضل بازار قیمت میلگرد در سال ۹۵ بار دیگر تکرار خواهد شد؟

همان طور که مستحضرید حدود دامنه نرخ میلگرد در سال ۹۵ در حدود ۱۴۷۰ تا ۱۶۱۰ تومان بود. مسئله بغرنج بازار میلگرد در سال ۹۵ را می توان حواله های تهاتری میلگرد نامید که با ورود خزنده خود به بازار؛ باعث آسیب جدی به بازیگران سطوح مختلف این حوزه از بازار شده بود. بطور مثال برخی از بنکداران در اظهارات خود عنوان می کردند که برخی حواله های تهاتری ( به طور مثال حواله های ۱۰۰۰ تنی) تا ۱۰۰ تومان ارزانتر از قیمت مبدا بصورت تحویلی به آنها پیشنهاد شده است که البته خیلی محافظه کارانه و با احتیاط هم پیشنهاد می شده که این مسئله بازار را به شدت تحت تاثیر قرار داده و تخریب نمود.

دقیقا در تاریخ هشتم اسفند ماه، یک روز پس از تهیج و شارژ بازار توسط آخرین جلسه هم اندیشی مبنی بر وعده افزایش قیمت دو مرحله ای تا پایان سال؛ در حالی که در حجم تقاضای موثر تغییر محسوسی صورت نگرفته بود، برخی از آهن فروشان موجودی انبار خود را به امید بهبود بازار روزهای پایانی سال تا قبل از تعطیلات نوروز و کمی زود هنگام تا حد قابل قبولی تجدید کردند. اما بر خلاف سال های گذشته از بهبود تقاضا خبری نشد و لذا تقاضای کل در هفته سوم اسفند با ضعف قابل توجه ای مواجه گردید؛ از طرفی تزریق حواله های تهاتری هم مزید علت شده و نفس بازار را گرفت. برخی پیشنهادهای جذاب از برخی بنگاهها هم از همین داستان غم انگیز حواله های تهاتری نشات می گیرد.

علاوه بر موارد ذکر شده، بحث بازیافت بازار بی در و پیکر قراضه آهن را هم اضافه نمایید که به برخی از تولیدکنندگان شمش اجازه می داد تا بتوانند بصورت موردی از زیر اخذ مالیات بر ارزش افزوده شانه خالی کرده و به واسطه این کالای بازیافتی، شمش بدون فاکتور رسمی و بدون اخذ مالیات بر ارزش افزوده را به بازار تزریق نمایند.

به غیر از مباحث مطرح شده بالا؛ شما حواله های سنگین تهاتر شده شمش فولادی ( بیلت) را هم در نظر بگیرید که به قول ایفنا در بازار وجود داشته و مربوط به کارخانه های برتر بوده و دست به دست می شدند و همان طوری که پیش تر عنوان شده، بیشتر تحویل آن ها برای سال ۹۶ بوده و فروشندگان آن ها طلبکاران از دولت بودند. این حواله های تهاتری شمش هم داستان غم انگیز دیگری شبیه به میلگردهای تهاتری دارند. می توان گفتن مهمترین خطری که بازار فولاد را در سال ۹۵ تهدید می کرد این مساله بود هرچند نسبت به تهدیدات سال ۹۷ بسیار ناچیز به شمار می رفت.

بررسی روند تغییرات قیمت میلگرد در سه سال اخیر

با این تفاوت که در سال ۹۶ آنچه بازار فولاد آن را به عنوان مشکل تلقی می کرد ضعف تقاضا و ظرفیت مازاد بوده در حالی که این مورد در سال ۹۷ کمتر گشته و مشکلات بزرگ تری بازار فولاد را تهدید می کند. امیدواری دیگری که در سال ۹۶ در بازار فولاد کشور موج می زد امید به تاثیرگذاری برجام در بازار فولاد و بهبود قیمت محصولات تا روزهای پایانی سال ۹۶ بوده است که همان طور که مستحضرید این امید نیز در سال جاری به ناامیدی گرایید!

این دسته از محصولات پروفیل آهن در ساختمان ها، پروفیل آهن اسکلت های فلزی و جرثقیل های دروازه ای و بلند مرتبه جایگزین مناسبی برای مقاطع دست ساز حاصل از ناودانی، تیرآهن و نبشی است. استفاده از قوطی (پروفیل آهن باکس) های فولادی نقش بسیار مهمی در کیفیت پروفیل آهن، استحکام و سبک سازی سازه های فولادی ایفا می کند.

ناودانی پروفیلی است با مقطع فولادی که ازنورد بیلت هایی از جنس فولاد کربنی ساخته شده و شکل سطح مقطع ناودانی از یک جان افقی و و دو بال عمودی ناودانی به شکل حرف U انگلیسی تشکیل شده که در زوایه های داخلی مقطع انحنای گردی دارد. این پروفیل ناودانی در گروه پروفیل های باز قرار می گیرد.از این پروفیل در مصارف صنعتی و ساختمانی بسیار استفاده می شود. ناودانی های ساخته شده 3حالت دارند: پرسی ، که به وسیله پرس شکل مورد نظر را به آن می دهند. ناودانی فابریک ، از همان ابتدای فرآیند تولید ناودانی ، از خط تولید ناودانی خارج می گردد و به ناودانی های نورد گرم و ناودانی نورد سرد تقسیم می شوند.

شرکت آهن آلات اتحاد با بهرگیری از افراد متخصص بر آن است شرایط مناسبی را برای خرید آسان تیرآهن, فروش انواع تیر آهن, تیر آهن دست دوم, تیرآهن کارخانه, سایز تیر آهن, قیمت تیرآهن, فروش میلگرد, انواع میلگرد, میلگرد آجدار, میلگرد ساده, میلگرد کارخانه, وزن میلگرد, فروش ناودانی, انواع ناودانی, وزن ناودانی, فروش نبشی, انواع نبشی, قیمت نبشی, نبشی دست دوم, وزن نبشی, ورق آهن, انواع ورق, ورق اسید شور, ورق روغنی, ورق رنگی, فروش ورق سیاه, ورق گالوانیزه, وزن ورق آهن, پروفیل آهن, سایز پروفیل آهن, قوطی آهن, قیمت قوطی, وزن پروفیل, جدول وزن ورق سیاه, فروش قوطی آهن, قیمت پروفیل و قوطی, خرید قوطی برای شما فراهم نماییم.

اصولا میلگرد برای تقویت بتن و سازه به منظور تحمل نیروهای کششی از میله های فولادی به نام میلگرد استفاده میشود. بتن قابلیت تحمل نیروهای فشاری را دارد اما گاهی نیروهای کششی میتوانند باعث شکستن میلگرد شوند. میلگرد یا آرماتور فولادی ست که به عنوان یک عامل تقویت کننده عمل کرده و مقاومت کششی بتن را بالا میبرد.

بیشترین کاربرد میلگرد در صنعت راه و ساختمان به منظور جبران مقاومت کششی بتن است اما از میلگرد در شبکه بندی ها, نگهدارنده ها و تقویت کننده ها نیز استفاده میشود. میلگردها در اندازه های استاندارد تولید میشوند و میلگرد به شکل های مختلف در اعضای بتنی مسلح مورد استفاده قرار میگیرند. در وب سایت به انواع میلگرد بر حسب مشخصات استاندارد اشاره شده است.

تامین کننده آهن آلات مورد نیاز اشخاص حقیقی و سازمان های خصوصی و دولتی با پایین ترین قیمت روز بازار و کیفیت مورد درخواست مشتری چاره اندیشی برخی فعالان بازار برای بهبود تنظیم بازار قیمت فولاد در روزهای آتی

فولاد MO40 , فولاد ٤١٤٠ mo٤٠ ، فولاد 1.7225 ,وزن مخصوص فولاد mo40 ، فولاد 41Cr4 , , , قیمت فولاد mo40 , سخت کاری فولاد mo40 ,را در فروشگاه ...

طرح پیشنهادی گزارشگر فولاد در خصوص برخی اعمال اصلاحات دستورالعمل تنظیم بازار فولاد که با پیشنهادات شما بزرگواران میبایست تکمیل گردد :

۱) تنظیم نرخ بازار داخلی همانند رویه اخیر؛ به صورت منفک و جداگانه از بازارهای صادراتی در نظر گرفته شده و هدایت هر کدام از این دو بازار داخلی و خارجی بصورت مستقل و با اهرم های مختص خود کنترل شود .
۲) محور دستورالعمل تنظیم بازار فولاد همانند وضعیت کنونی؛ مختص بازار داخلی باشد.
۳) مکانیزم کنترلی محصولات نهایی و فولادی تخت، منفک از مکانیزم کنترلی محصولات نهایی مقاطع طویل فولادی باشد. در واقع کنترل محصولات انحصاری فولاد مبارکه متفاوت از شمش و تختال و یا میلگرد آجدار و تیرآهن باشد.
۴) به شاخص نرخ داخلی قراضه آهن و کشف هفتگی شاخص آن در بازار داخلی توجه ویژه گردد؛ چرا که بازیگران تاثیر گذار در بازار داخلی مقاطع طویل فولادی عمدتا فولادسازان بخش خصوصی بوده و مواد اولیه این گروه هم عمدتا قراضه آهن است؛ بخش شبه دولتی هم با ضریب حاشیه سود بیشتر از این مکانیزم بهره مند خواهد شد.
بقیه مکانیزم ها در خصوص تعیین نرخ عرضه بر اساس نرخ شمش، همان دستورالعمل تنظیم بازار فولاد باشد. مثل نرخ آهن اسفنجی ۵۰ درصد نرخ شمش و نرخ میلگرد و تیرآهن ۱۱ درصد بالاتر از نرخ شمش و …
۵) تعیین نرخ پایه شمش به جای ملاک قرار گرفتن نرخ دلار و نرخ شمش بین‌المللی؛ با حذف دلار و یا هرگونه ارز دیگری؛ بر اساس تعیین شاخص نرخ قراضه آهن داخلی و بر اساس اجماع نظر یک کارگروه متشکل از نمایندگان گروه های طرف مناقشه در این کارگروه باشد؛
نمایندگانی از اتحادیه آهن و سندیکا به عنوان نمایندگان حافظ منافع زنجیره پایین دست و مصرف‌کننده نهایی و نمایندگانی از هر کدام از دو بخش واقعا خصوصی و خصولتی به عنوان حافظ منافع فولادسازان و بالاخره نماینده دولت در این کارگروه ؛ بصورت هفتگی شاخص نرخ قراضه آهن را بصورت ریالی استخراج و در اختیار نماینده دولت برای ابلاغ و کنترل قرار دهند.
۶) نرخ پایه شمش به عنوان ضریب مشخصی از نرخ قراضه آهن کشف شده این کارگروه محاسبه و ابلاغ شود :
به طور مثال حدود ۲۰ درصد بالاتر از شاخص نرخ قراضه آهن. این ضریب میبایست با کارشناسی خبرگان متشکل از دو حوزه خصوصی و خصولتی و نماینده و ناظر دولت بصورت دوره های مشخص زمانی تعیین گردد.
۷) کنترل الزام حجم عرضه‌های داخلی فولادسازان همچنان به قوت خود باقی بماند؛ سقف رقابت در بورس همانند قبل مشخص باشد؛
۸) الزام به عرضه محصول نهایی در بورس برای حذف گره کور توزیع کالای نهایی مقاطع طویل فولادی که اکنون با آن مواجه هستیم؛ از سمت نورد حوزه خصوصی همانند اکنون برداشته شود؛ چرا که به سبب تعدد حوزه‌های نورد و ماهیت غیر انحصاری و رقابتی آن ها و ایجاد چرخه بسته دولت در مرزهای خروجی صادراتی کشور برای دلالان و کنترل موجودی انبارها برای جلوگیری از احتکار تا حد زیادی مانع رانت و سفته‌بازی این گروه خواهد شد. ( البته نیاز به یک سیستم کنترلی بهتر در این حوزه حس می شود )


نکته مهم کنترل نرخ محصول نهایی و نظارت آن به جای کنترل مستقیم دفتر مرکزی؛ به دفاتر مرکزی سازمان تعزیرات حکومتی استانها با همکاری دفاتر اتحادیه واگذار گردد بدین صورت که اتحادیه هر استان با ایجاد یک تابلوی واحد اعلام قیمت های تمام شده محصولات نهایی آن استان؛ برای ماکزیمم نرخ فروش اعضای آن استان و بر اساس بیشتر مصرف کالای بومی آن استان و کرایه حمل آن؛ یک خط قرمز نرخ تعیین نماید که توسط تعامل دفتر تعزیرات حکومتی با دفتر اتحادیه این تابلو روزانه به روز رسانی شده و نظارت گردد.


➖ بارز ترین نقطه ضعف این بسته اصلاحی؛ نحوه کنترل خروجی حوزه نورد در حوزه مقاطع طویل فولادی به سبب تعدد عرضه کنندگان آن و ماهیت رقابتی بودن و غیر انحصاری بودن آن در بازار داخلی است که در صورت خروج این حوزه از الزام به عرضه در بورس کالا می بایست فکری بهتر برای کنترل آن شود.

در زمستان سال ۶ نیز بازار میلگرد کماکان رو به پایین و کم فروغ بوده و به طوری که شنیده شد تقاضای این حوزه فعلا در پایین ترین سطح خود قرار دارد. کاهش متناوب قیمت شمش؛ سرما و بارندگی و کاهش دما در مناطق وسیعی از سطح کشور؛ اجتناب از خرید توسط تقاضاهای در انتظار به جهت افت پی در پی قیمت ها تا حصول ثبات؛ رکود در بازار مسکن؛ فاصله معنی دار قیمت شمش از میلگرد و بالاخره انباشت کالاهای انباری، از جمله مهمترین دلایل کاهش قیمت این روزهای بازار میلگرد بوده است.

نیم نگاهی به قیمت تمام شده میلگرد فرضی وارداتی چین و مقایسه آن با
سوالی که به ذهن متبادر می شود این است که چه چیزی مانع ثبات قیمت مورد انتظار عرضه کنندگان این حوزه است و چرا قیمت افزایش یافته نمی تواند ثبات داشته باشد ؟اگر ملاک افزایش قیمت جهانی است چرا در افزایش های هیجانی؛ بازار قیمت میلگرد را نمی تواند حفظ کند ؟!

واقعیت این است که درست است که افزایش قیمت جهانی فولاد و بخصوص سنگ آهن در قیمت فولاد داخل تأثیر گذار است؛ اما متغیر های تعیین قیمت پایه میلگرد در داخل و خارج کشور کاملا متفاوت و تا حدودی مستقل از هم هستند. به عنوان مثال مهم ترین عامل افزایش قیمت همیشه و در همه جا افزایش تقاضا و محدودیت عرضه است؛ شرایطی که در ماه های پایانی سال ۹۶ و در بازار چین به وقوع پیوست، بنا بر گزارش کامودیتی طی این ماه سطح انباشت انبارهای چین از یک طرف پایین آمده بود و از طرف دیگر تقاضا افزایش داشت یعنی به گونه ‌ای که این بازار مدتی با مازاد تقاضا روبرو شده بود.

از طرف دیگر جو روانی انتخاب رئیس جمهور جدید آمریکا مبنی بر سرمایه گذاری بلند مدت در زیر ساخت های این کشور مزید علت شده و پتانسیل درخواست خرید فولاد جهانی را افزایش داده بود. اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا در کشور ما هم این مازاد تقاضا حادث شده است ؟ آیا تقاضای داخلی مصرف میلگرد کشور ما در سال های اخیر به قدری زیاد شده که عرضه فعلی نمی تواند پاسخگوی آن باشد؟ تا چه اندازه تولیدکنندگان میلگرد خصوصی ما توانسته اند در بازارهای جهانی نقش آفرینی نمایند ؟

با وجود گذشت ۶ ماه از سال ۹۷ تصمیم داریم ابتدا قیمت میلگرد در این برهه زمانی را با زمان مشابه آن در سال ۹۶ مقایسه کرده و سپس به چشم اندازی کلی در خصوص بازار این محصول در ۶ ماه آتی سال ۹۷ و همچنین پیش بینی قیمت میلگرد در سال ۹۸ بپردازیم.

همان طور که به یاد دارید در روزهای میانی شهریور ۹۶ شاهد عرضه میلگرد با قیمت حدود ۲۴۰۰ تومان بودیم این در حالی است که در مدت مشابه سال ۹۵ قیمت این محصول در محدوده ۱۸۰۰ تومان اعلام گردید. حال به بررسی چند مورد کلی که بازار فولاد در روزهای میانی شهریور ۹۶ با آن دست و پنجه نرم می کرد خواهیم پرداخت. آنچه که مسلم و مبرهن است در آن برهه از زمان نیز آن قیمت ها مورد قبول عرضه کنندگان داخلی نبوده و لذا درصدد کنترل بازار فولاد بودند.

قیمت آهن در سال ۹۸ چگونه ارزیابی می شود؟
می توان گفت تداوم بازار فولاد و پیش بینی قیمت میلگرد و آهن در سال ۹۸ بستگی به موفقیت و یا عدم موفقیت دستورالعمل تنظیم بازار فولاد در تعدیل قیمت ها خواهد داشت.
نمودار قیمت آهن در سال ۹۸ به چه صورت است؟

به ظن ما بر اساس دلایل متعدد بنیادینی که طی روزهای گذشته گام به گام با شما و همراه شما تجزیه و تحلیل شد؛ شاخص نرخ قابل اتکاء بازار میلگرد آجدار در حال حاضر، همان نرخ میانگین پایانی رقابتی موزون در بورس کالا با فی تمام شده ( با احتساب مالیات ارزش افزوده) حدود ۴۶۵۰ تومان است.

اما در روزهای جاری به نظر می رسد آخرین معاملات صورت گرفته میلگرد آجدار در بورس کالا با احتساب مالیات ارزش افزوده حدود ۴۶۵۰ تومان به ازای هر کیلو بوده است که این را می توان به عنوان یک دلیل بنیادین در حمایت از قیمت های داخلی پذیرفت یا این که به طور مثال با در نظر گرفتن نرخ دلار تجاری و نرخ صادراتی محصولات فولادی ایران و یا حتی منطقه CIS می توان تا حدودی به یک مرز حمایتی کف قیمت ها تکیه زد؛ اما صرفا بسنده نمودن به القاء هیجانات لحظه ای که از طرف برخی مبادی هیجان ساز بدون پشتوانه منطقی مخابره می شود؛ نمی تواند استدلال منطقی برای تصمیمات آتی کسب و کار زنجیره های پایین دست باشد.

تراژدی پشت پرده این گونه تصمیمات هیجانی زمانی آشکار می شود که هیجانات بازار فروکش نموده و بازار به آرامش می رسد، در این صورت معمولا عده ‌ای که بیشترین تصمیمات هیجانی را گرفته اند؛ معمولا متحمل بیشترین ضرر و زیان خواهند شد، چرا که طبق یک تجربه گران بها، رفتار بازار سنتی داخلی در روزهای آرام، عقب ‌نشینی تا حاشیه قیمت های حمایتی بازار بوده است و طبیعی است که در این گونه مواقع مارجین های ناپایدار به سرعت تخلیه شده و تا نقطه متعادل عقب ‌نشینی می کنند.


Copyright © 2005 - 2024 | تمامی حقوق این وب سایت برای parsskin.com محفوظ است
طراحی و اجرا:parsskin.com | نقشه سایت